Bereide gerechten

Fysische testen

  • uitzicht + reuk
  • nettogewicht
  • gas composition headspace (oxygen, carbon dioxide, nitrogen)

Microbiologie

  • aeroob mesofiel kiemgetal bij 30°C
  • schimmels en gisten
  • lactobacillen
  • enterobacteriaceae bij 37°C
  • coliformen
  • ß-glucuronidase positieve E. coli
  • coagulase positieve staphylococcen
  • Bacillus cereus bij 30°C
  • Listeria monocytogenes (in 25g)
  • Salmonella (in 25 g)

Voedingswaarde

  • vocht, droge stof
  • as
  • eiwit
  • vet na zure hydrolyse (Weibull)
  • reducerende suikers na inversie (als glucose)
  • voedingsvezels (Asp)
  • vetzuurspectrum (C4 tot C24)
  • totaal koolhydraten (berekend)
  • energetische waarde (kcal en kJ)
  • zout (Na*2.5)

Vitamines

Mineralen en metalen

  • cadmium (Cd)
  • lood (Pb)
  • kwik (Hg)
  • arseen (As)
  • tin (Sn)

Additieven en zoetstoffen

  • synthetische wateroplosbare kleurstoffen kwalitatief (E102,104,110,122,123,124,127,131,132,133,142,151)
  • synthetische wateroplosbare kleurstoffen kwantitatief (E102,104,110,122,123,124,127,131,132,133,142,151)
  • sorbinezuur en benzoezuur
  • glutaminezuur
  • ascorbinezuur
  • sulfiet (als SO2)

Ongewenste stoffen, contaminanten, pesticiden

  • pesticides screening GC/LC
  • histamine
  • vluchtige basen (als N)

Toxines

  • ochratoxine A
  • aflatoxines (B1,B2,G1,G2)
  • deoxynivalenol (DON)
  • HT2 en T2 toxines
  • zearalenone (ZEA)
  • fumonisine

PCR

  • DNA afkomstig van GMO
  • DNA van paard

Divers

  • gluten
  • soyaeiwit
  • melkeiwitten (wei-eiwit en caseine)