Groenten en fruit

Fyische testen 

  • nettogewicht
  • netto-uitlekgewicht
  • gas composition headspace (oxygen, carbon dioxide, nitrogen)

Microbiologie

  • aeroob mesofiel kiemgetal bij 30°C
  • schimmels en gisten
  • lactobacillen
  • enterobacteriaceae bij 37°C
  • coliformen
  • ß-glucuronidase positieve E. coli
  • coagulase positieve staphylococcen
  • Bacillus cereus bij 30°C
  • Listeria monocytogenes (in 25g)
  • Salmonella (in 25 g)
  • steriliteitstest

Voedingswaarde 

  • vocht, droge stof
  • as
  • eiwit
  • vet na zure hydrolyse (Weibull)
  • reducerende suikers na inversie (als glucose)
  • voedingsvezels (Asp)
  • vetzuurspectrum (C4 tot C24)
  • totaal koolhydraten (berekend)
  • energetische waarde (kcal en kJ)
  • zout (Na*2.5)

Vitamines

  • Bullet points

Mineralen en metalen 

  • cadmium (Cd)
  • lood (Pb)
  • kwik (Hg)
  • arseen (As)
  • tin (Sn)

Additieven en zoetstoffen 

  • synthetische wateroplosbare kleurstoffen kwalitatief (E102,104,110,122,123,124,127,131,132,133,142,151)
  • antioxydanten (propylgallaat, octylgallaat, laurylgallaat, butylhydroxyanisol, butylhydroxytolueen)
  • glutaminezuur
  • citroenzuur
  • ascorbinezuur

Ongewenste stoffen, contaminanten, pesticiden 

  • pesticides screening GC/LC
  • nitraat (HPLC groenten)

Toxines 

  • patuline

PCR

  • DNA afkomstig van GMO

Divers 

  • pH
  • °Brix
  • oplosbare droge stof
  • as onoplosbaar in HCl
  • totale zuurheid (als azijnzuur, citroenzuur, melkzuur)
  • glucose, fructose, sacharose, maltose, lactose
  • kwaliteitscontrole (frieten)