Gebak / koekjes

koekjes en gebak analyse

Fysische testen

  • uitzicht + reuk
  • nettogewicht

Microbiologie

  • aeroob mesofiel kiemgetal bij 30°C
  • schimmels en gisten
  • enterobacteriaceae bij 37°C
  • Bacillus cereus bij 30°C
  • Salmonella (in 25 g)

Voedingswaarde

Vitamines

Mineralen en metalen

Additieven en zoetstoffen

  • sorbinezuur en benzoezuur
  • sorbitol, maltitol, xylitol
  • acesulfam K, saccharine, aspartaam, neohesperidine

Toxines

  • patuline
  • ochratoxine A
  • aflatoxines (B1,B2,G1,G2)
  • deoxynivalenol (DON)
  • HT2 en T2 toxines
  • zearalenone (ZEA)
  • fumonisine

Divers

  • glucose, fructose, sacharose, maltose, lactose
  • droge vetvrije cacaobestanddelen (op basis van theobromine)
  • vanilline, ethylvanilline
  • gluten
  • soyaeiwit
  • melkeiwitten (wei-eiwit en caseine)