Vlees en vis

Fysische testen 

  • nettogewicht
  • gedeglaceerd gewicht + incl. glacage
  • gas composition headspace (oxygen, carbon dioxide, nitrogen)

Microbiologie

  • aeroob mesofiel kiemgetal bij 30°C – 22 °C
  • schimmels en gisten
  • lactobacillen
  • enterobacteriaceae bij 37°C
  • ß-glucuronidase positieve E. coli
  • coagulase positieve staphylococcen
  • Listeria monocytogenes (in 25g)
  • Salmonella (in 25 g, 10 g)
  • Vibrio parahaemolyticus – Vibrio cholerae
  • Campylobacter
  • Yersinia enterocolitica in 10 g
  • Shiga-toxine producerende E. coli (STEC)
  • E. coli O157
  • hepatitis A
  • norovirus (GGI + GGII)

Voedingswaarde

  • vocht, droge stof
  • as
  • eiwit
  • vet na zure hydrolyse (Weibull)
  • reducerende suikers na inversie (als glucose)
  • voedingsvezels (Asp)
  • vetzuurspectrum (C4 tot C24)
  • totaal koolhydraten (berekend)
  • energetische waarde (kcal en kJ)
  • zout (Na*2.5)
  • cadmium (Cd)
  • lood (Pb)
  • kwik (Hg)
  • arseen (As)
  • tin (Sn)

Additieven en zoetstoffen

  • fosfaten (als P2O5)
  • sulfiet (als SO2)
  • polyfosfaten
  • nitriet (colorimetrie)
  • nitraat (colorimetrie)

Ongewenste stoffen, contaminanten, pesticiden

  • pesticides screening GC/LC
  • histamine
  • vluchtige basen (als N)
  • dioxines en PCB
  • polyaromatische koolwaterstoffen (benzo(a)anthraceen,chryseen,benzo(b)fluorantheen,benzo(a)pyreen)

PCR

  • identificatie vis PCR
  • DNA  van rund, paard, varken, kip, kalkoen, geit, schaap

Divers

  • wateractiviteit (25°C)
  • pH
  • zout (als NaCl via titratie chloriden)
  • hydroxyproline en collageen (H% x 8)
  • glucose, fructose, sacharose, maltose, lactose
  • zetmeel (kwantitatief)
  • collageen/vleeseiwit
  • meat content (stikstof/3.5+vet)
  • vleeseiwit (berekend)
  • vocht/eiwit